Bine ai venit !

Programari online

Pentru programari online accesati contul dumneavoastra personal.

Analize medicale MEDICALTEST

Analizele medicale pot fi definite ca fiind ansamblul de procedee, mai mult sau mai puţin
complexe, care furnizează informaţii asupra aspectului şi funcţionalităţii diferitelor organe
şi sisteme ale organismului, constituind instrumente eficiente de evaluare a starii de
sanatate a pacientilor.
Cu toate că o persoană este aparent sănătoasă, efectuarea analizelor medicale (cel puţin
o dată pe an) este recomandată de medici. Totodată, rezultatele analizelor furnizează
informaţii despre o posibilă boală aflată într-un stadiu de început.

Valorile analizelor medicale | Rezultate anormale | Rezultatele normale specifice laboratoarelor MEDICALTEST | Calitatea analizelor

Inapoi sus

Valorile analizelor medicale

Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale.
Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor.
Aceste variatii pot avea la origine aspecte ca preferintele dietetice, varsta , sexul, ciclul menstrual, gradul de activitate fizica, medicamente administrate, consumul de alcool si alti factori nu neaparat legati de aspecte patologice.Deasemenea valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele.
Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic.
Acestea sunt doar un instrument...

Inapoi sus

Rezultate anormale

Orice rezultat anormal trebuie discutat cu doctorul dvs. de familie.
Este imposibil a se pune un diagnostic precis numai pe baza rezultatelor analizelor, dar este la fel de adevarat ca aceste analize pot sa va ajute sa aflati mai multe despre corpul dumneavoastra si sa detectati din timp posibilele probleme, astfel incat un tratament sa fie cat mai eficient.

Inapoi sus

Rezultatele normale specifice laboratoarelor MEDICALTEST

Laboratoarele MEDICALTEST au stabilit majoritatea valorilor normale conform specificatiilor producatorului reactivilor si in functie de metoda utilizata.
In general 95% din pacientii sanatosi trebuie sa se incadreze in valorile normale. Restul de 5% sunt pacienti sanatosi care nu se incadreaza intre aceste valori. Rezultatele anormale nu inseamna neaparat ca acesti pacienti sunt bolnavi.
Statistic, daca ati efectuat un grup de 20-30 de analize individuale, exista o probabilitate mare ca una sau doua analize sa fie usor in afara valorilor normale. Motivul pentru care trebuie sa va consultati doctorul este pentru ca acesta sa evalueze daca respectivele variatii sunt semnificative.

Inapoi sus

Calitatea analizelor

Factori principali care influenteaza calitatea analizelor sunt :

Calitatea analizoarelor si metoda de lucru
Majoritatea aparaturii din laboratorul MEDICALTEST este de ultima generatie incorporand tehnologii si folosind metodele cele mai noi pe plan mondial. Producatorii acestor aparate sunt firme internationale consacrate in domeniului medical, iar calitatea produselor lor este confirmata la nivel mondial. Pentru exploatarea in conditii optime de performanta am incheiat contracte de service cu toti furnizorii de aparatura, astfel incat intretinerea tehnica si reparatiile se fac de catre personalul autorizat al reprezentantilor producatorilor in Romania.

Reactivii
Aparatura performanta nu este de folos daca nu lucreaza cu reactivi de calitate. MEDICALTEST foloseste exclusiv reactivi produsi de catre producatorii analizoarelor. Desi pe piata din Romania exista o multime de alte solutii mai ieftine, noi nu a facut niciodata rabat de la calitate si de la recomandarile producatorilor.

Controlul extern de calitate
Controlul extern de calitate este una din cele mai eficiente metode de asigurare ca rezultatele analizelor sunt foarte aproapiate de realitate. Esenta unui control extern de calitate o reprezinta compararea inter-laboratoare. In acest scop un initiator, de regula o firma specializata, emite o proba ale carei valori sunt cunoscute numai de aceasta. Proba este trimisa unui numar de laboratoare clinice inscrise in acest program. Laboratoarele analizeaza proba si trimit rezultatele la initiator. Initiatorul, pe baza tuturor rezultatelor primite si a valorilor asteptate realizeaza o serie de calcule statistice rezultand indici si abateri. Daca un laborator se abate prea mult de la acesti indici, atunci acesta este considerat "exclus" la parametrii care nu corespund. Laboratorul este informat despre acest lucru si va intreprinde actiuni corective. Pe plan international exista firme binecunoscute care initiaza astfel de programe. De regula, un laborator care face parte dintr-un program al acestor firme este considerat "sigur".
MEDICALTEST are contracte de control extern cu trei astfel de programe: Calilab , TODY , NOBIS si Hematrom. In cazul raportarii unor valori in afara intervalului acceptat, se opreste lucrul pe acel analizor, se deschide o fisa de neconformitate si se procedeaza la inlaturarea cauzelor.

Recoltarea la domiciliu
Ca o facilitate oferita pacientilor care nu se pot deplasa la sediul laboratorului pentru recoltare, MEDICALTEST asigura recoltarea la domiciliu contra cost in conditiile in care exista o programare cu minim 48 de ore inainte. Pentru programare sunati la numerele de telefon afisate la pagina contact.

Login Form